Blog

2022 / 12 januari : TekstHeks

Vogelbescherming heeft iets nieuws: de Voedertafelwebcam. Volgens hun zeggen om mensen die meedoen aan de januari-vogeltellingen enthousiast te maken, maar eigenlijk gewoon omdat het erg leuk is om naar vogels en hun gedrag te kijken.
Omdat de camera’s (gelukkig) op een beschermde plek staan is het kijken maar niet aankomen. Voor de vogels zelf veilig dus. De natuur zelf daargelaten.

De voedertafel is voor de vogels een dagelijkse portie energie, voor mij vormt het mijn dagelijkse portie geestelijke energie.

2019 / 17 september : Tekstheks

Toen wij zaterdagochtend in de keuken aan het ontbijten waren, kwam er een koolmeisje op de leuning van het balkon zitten. Met zijn kopje een beetje schuin keek hij in de richting van de balkondeur. Na een paar tellen sprong hij van de balkonrand op de waslijn, die boven het balkon hing, pikte even in een korte broek die te drogen hing, en vloog naar het kozijn van het openstaande tuimelraampje boven de balkondeur, waar hij ging zitten en naar ons keek. Het leek alsof hij wilde mee-eten maar nog niet had besloten of hij dan op de tafel wilde zitten of liever op een stoel.

DETLEVSKI